Search
Close this search box.

L’hort urbà l’estiu de 2008

M’escriu la Penélope i em demana que expliqui com ha anat l’hort aquest any. Es queixa de que li poso les dents llargues amb la producció que tinc i que sembla que mai tingui problemes com els que diu tenir ella.

Uhm… no sé, penso que sóc bastant objectiva i acostumo a “plorar” bastant dels problemes que tinc. Però ja que m’ho demanes, doncs us explico una mica com va tot en aquests moments.

D’entrada, vaig posar-me molt contenta al veure lo bé que em va anar el germinador. És una de les millors coses que he fet per l’hortet i us ho recomano a tots sens dubte! Em van germinar gairebé totes les llavors en un temps rècord i això m’augurava una collita molt interessant per aquest estiu.

Però quan va arribar el moment de posar les plantetes a la seva ubicació definitiva, molts ens vam trobar amb un mes i mig llarg de pluges gairebé continuades. Us ho vaig ensenyar en aquesta entrada del mes de Juny, quan ja portavem gairebé un mes amb el cel tapat i pluges diàries.
Penso que aquestes pluges van ser les causants de molts dels mals que estem tenint aquesta temporada. Afortunadament en el meu cas vaig poder tapar amb plàstics les plantes i seguint les indicacions d’en Peret vaig posar sofre i caldo bordelés a tot el que em va evitar problemes de fongs.
Però no em vaig lliurar de tenir mosca blanca i moltes erugues a l’hortet, que vaig sol.lucionar amb neem i bacillus thurigensis.

Ara farà cosa d’un mes, va arribar la meva estimada amiga l’aranya roja. Sense cap dubte em vaig passar al “costat fosc” i la vaig poder controlar. Però ja mateix hi haig de tornar, ahir en vaig veure en alguns clavells de moro del pati de davant.

En resum:

  • Aquest any les tomaqueres estan molt altes i amb flors i tomaquets a dalt de tot.Menjaré tomàquets molt més tard que d’altres anys.
  • Els pebrots van bé, cada any em donen moltes satisfaccions i apart d’algunes fulles arrugades que no estan afectant la producció, no en tinc cap queixa.
  • Els carbassons han estat un èxit gràcies als consells dels companys del fòrum, que m’han ajudat a poder collir-ne alguns per fi.
  • I la resta de cultius: cogombres, enciams, raves, api, doncs van fent el seu curs habitual.

Després de quatre anys d’hortolana urbana, he pogut observar que cada any és diferent i que més val no fer-se il.lusions amb la collita. Com diu la llei de Murphy, “si alguna cosa pot anar malament… anirà malament”. Però els que cultiveu a casa sabeu també que “menjar-se una hortalissa cultivada per tu mateix… no té preu”.

Salut!

Ester Casanovas @picaronablog

M’encanten els horts urbans i el cultiu d’hortalisses en torretes i jardineres. L’any 2005 vaig començar a compartir com ho feia i així em vaig convertir en la  PicaronaBlog.
Imparteixo tallers d’iniciació a l’hort urbà, col·laboro en mitjans especialitzats i el 2014 es va publicar el meu primer llibre, Pagesos de ciutat.

També et pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *